25 Δεκ 2009

Μετατροπή αρχείων μέσω διαδικτύου

Πολλές φορές χρειαζόμαστε να μετατρέψουμε διάφορα έγγραφα και αρχεία εικόνας, ήχου, βίντεο κ.ά. σε άλλη μορφή. Για να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε διάφορα λογισμικά.

Η ιστοσελίδα http://www.zamzar.com υποστηρίζει (εντελώς δωρεάν) τη μετατροπή μεταξύ μιας ευρείας ποικιλίας διαφορετικών μορφών αρχείων χωρίς τη χρήση λογισμικού και χωρίς να χρειάζεται να κάνετε εγγραφή.

Απλά ανεβάζετε (upload) το αρχείο που επιθυμείτε ή δίνετε την ηλεκτρονική του διεύθυνση (URL), επιλέγετε τη μορφή στην οποία θέλετε να το μετατρέψετε, δίνετε το e-mail σας και σε λίγα λεπτά (καθυστερεί λιγάκι, αν το αρχείο είναι μεγάλο) σας στέλνει το αρχείο στο e-mail που έχετε δώσει.

Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να μετατρέψετε ένα αρχείο χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική του διεύθυνση (url)

Η δωρεάν έκδοση σας επιτρέπει να μετατρέψετε αρχεία έως 100 ΜΒ (νομίζω αρκετά ικανοποιητικό μέγεθος).

Ένα παράδειγμα, αρκετά χρήσιμο για πολλούς χρήστες του διαδικτύου και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς,  είναι ότι μπορείτε να κατεβάσετε ένα βίντεο από το YouTube ή από οπουδήποτε αλλού, γρήγορα και σε οποιαδήποτε μορφή εσείς επιλέξετε.

Καλές μετατροπές!

1 σχόλιο:

  1. Γρηγόρη, σ' ευχαριστούμε για τη χρήσιμη ανάρτηση. Σου εύχομαι, εκτός από καλές μετατροπές αρχείων και καλές γιορτές, πολλές επιτυχίες,πολλές νέες αναρτήσεις, ευτυχισμένη τη νέα χρονιά και ό,τι καλύτερο για σένα! Ας είμαστε καλά, "πάντα ν' ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε". Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή