27 Μαΐ 2009

Ακρόπολη 2

Διαβάζοντας το ιστολόγιο που διαχειρίζεται ο καλός μου συνάδελφος Γιάννης Βεργέτης, ανακάλυψα μια ιστοσελίδα όπου μπορεί κανείς να ανεβάσει κάποιο ppt όπως ακριβώς το έχει φτιάξει (με τα εφέ του, τις εναλλαγές των διαφανειών κ.ά. - εκτός βέβαια από βίντεο).

Ανάρτησα λοιπόν πάλι το ppt της Ακρόπολης στην κανονική του μορφή για όσους επιθυμούν να το δουν και να το χρησιμοποιήσουν στη διδασκαλία ή στην προετοιμασία μιας επίσκεψης στο χώρο ή για ανατροφοδότηση μετά από μια επίσκεψη.

Όποιος έχει δει την παλαιότερη ανάρτηση με την παρουσίαση της Ακρόπολης, θα καταλάβει ότι η σημερινή είναι πάρα πολύ διαφορετική. Επίσης, μπορεί κάποιος να κατανοήσει πως, όσο κι αν μας φαίνονται απλές κάποιες εναλλαγές στις διαφάνειες και κάποια εφέ στις εικόνες και στα κείμενα που προσθέτουμε, αλλάζουν σημαντικά την παρουσίασή μας και την κάνουν πιο χρήσιμη στη διδασκαλία.



5 σχόλια:

  1. απορώ πώς δεν γράφονται σχόλια για μια τόσο εκπληκτική εργασία ,όπως αυτή, Γρηγόρη! Εγώ το ομολογώ: στις παρουσιάσεις είσαι μοναδικός!!! Συγχαρητήρια και γι' αυτήν την προσπάθειά σου αλλά και για το αποτέλεσμά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια γράφονται αλλά λιγοστά. Πάντως φαίνεται πως αυτό είναι θετικό, καθώς έχω αντιληφθεί πως στη μπλογκόσφαιρα όσο πιο λίγα είναι τα σχόλια, τόσο πιο αξιόλογη η ανάρτηση...

    Γρηγόρη, η παρουσίαση σου είναι πράγματι θαυμάσια. Καταφέρνεις με τόσο λίγα λόγια να δώσεις σαφή αντίληψη των αρχιτεκτονημάτων της Ακρόπολης. Καταπληκτικό εργαλείο για δασκάλους και γονείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω ασχοληθει αρκετα στο ιντερνετ σχετικα με την ακροπολη των αθηνων.
    πιστευω πως αυτη η παρουσιαση ειναι απο τις σαφεστερες. πολυ κατανοητη, συνοπτική, ευχαριστη. Μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπέρα
    όντως πολύ καλή δουλειά. Μπράβο.

    Ηθελα να πω ότι δεν συμφωνώ με κλεοπάτρα και μινγκ ότι όσο λιγότερα τα σχόλια τόσο καλύτερη η αναρτηση (μάλλον είμαι πιο κοντά στην αντίθετη αποψη).

    Το σημαντικότερο. Το φαινόμενο "περισσότερο διαβάζω, παρά σχολιάζω" θα πρέπει να το δουμε κάποια στιγμή κατάματα εμείς οι εκπαιδευτικοί. Από τους μαθητές μας ζητάμε συνεχώς "να συμμετέχουν", ενώ στη μπλογκόσφαιρα εμείς (κυρίως) απλά κοιτάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης, να συμπληρώσω με ένα σχόλιο "επί του πρακτέου".

    Το καινούργιο εργαλείο παρουσίασης διαφανειών (SlideBoom), μπορεί να έχει το καλό ότι "κρατάει" τα εφέ, όμως σε περιπτώσεις που η σύνδεση δεν είναι σούπερ, αργεί να προχωρήσει προς τις επόμενες διαφάνειες..

    Υποθέτω είναι ζήτημα προτεραιοτήτων, δηλαδή διαλέγεις και παίρνεις...

    Προσωπικά πάντως, αν και με δελέασε κάπως η πρόταση σου, λέω να παραμείνω στα χωράφια του Slideshare και να κατασκευάζω παρουσιάσεις λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν θα έχω τη δυνατότητα πολλών εφέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή