7 Δεκ 2013

Τεχνολογία & μάθηση – Πέρα από τα σύνορα της τάξης (eLearningExpo)

Με την εισήγηση "Τεχνολογία και Μάθηση: Πέρα από τα σύνορα της τάξης” συμμετέχουμε στην e-Learning Expo.

Σάββατο 14/12/2013 14:35 Αίθουσα 1Α. Συνεδριακό κέντρο ΕΕΔΕ (Λεωφ. Ιωνίας 200 και Ιακωβάτων 61, Αθήνα).

E-Learning-Expo

Η δημιουργία πολυμεσικών εφαρμογών, μέσω του PowerPoint, μας δίνει την δυνατότητα να υπερβούμε την απλή “διεκπεραίωση της ύλης” και μέσα από την ανάπτυξη εκπαιδευτικών εφαρμογών ασκούμαστε στο διδακτικό μετασχηματισμό του περιεχόμενου στη κατάλληλη μορφή, δόμηση και οπτικοποίηση. Ο μαθητής προσεγγίζει το μάθημα ως ενεργή διαδικασία και ο εκπαιδευτικός προετοιμάζει την διδακτική του παρέμβαση που βασίζεται στη χρήση των ΤΠΕ, διευρύνοντας τη κλασική διδασκαλία. Με δημιουργία ηλεκτρονικών μαθημάτων ο μαθητής μπορεί να αποφασίζει πότε και πόσο θέλει να μάθει. Ο ρυθμός μάθησης είναι ελεγχόμενος, η μαθησιακή διαδικασία μπορεί να επαναλαμβάνεται και η παρουσίαση (PowerPoint) να είναι πολυμεσική, πολυτροπική και διαδραστική.
Οι εφαρμογές των ΤΠΕ που βασίζονται σε αρχιτεκτονικές υπερκειμένου και υπερμέσων καθιστούν εφικτή την «ανοιχτή» και «ευέλικτη» μάθηση. Τα ηλεκτρονικά μαθήματα που σχεδιάζονται με παιδαγωγικά κριτήρια μπορούν να προσφέρουν κίνητρα, ευκαιρίες και δυνατότητες στους μαθητές. Η σχεδίαση και ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων με τη χρήση του PowerPoint, αποτέλεσε για μας τον σημαντικότερο παράγοντα επιτυχίας της χρήσης των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική μας διαδικασία. Τελικά δεν είναι αυτό που η τεχνολογία καθιστά δυνατό, αλλά είναι αυτό που η τεχνολογία καθιστά εύκολο.



2 σχόλια:

  1. Ειναι ακριβως οπως τα γραφεις συναδελφε Γρηγορη. Εγω και οι μαθητες προσπαθουμε να διδασκουμε, να μαθαινουμε και να χαιρομαστε μεσω του πολυμεσου PP.
    *Αυτο παλι του Παλαμα που εχεις διπλα ειναι φοβερο, οι ιδιοι ειμαστε παντα... Καλα Χριστουγεννα στην Πατριδα μου, Στελλα Λαμπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλλα, η ουσία πάντα είναι να προσπαθείς για το καλύτερο με οποιοδήποτε τρόπο και με όποια μέσα διαθέτεις...
      Το καλό είναι ότι βλέπω όλο και περισσότερους δημιουργικούς ανθρώπους και λιγότερους οσφυοκάμπτες...
      Το κακό είναι ότι πολλές φορές καταφέρνουν και επιβιώνουν οι δεύτεροι...
      Καλά Χριστούγεννα, Στέλλα!

      Διαγραφή